Buisbeugel

Een pijpklem kan in veel gevallen zo worden geconstrueerd dat hij meer dan alleen een pijp vasthoudt, en het gewicht is een belangrijke overweging. Bijvoorbeeld, een klem die is ontworpen voor een rioolbuisbeugel met een diameter van 2″ is misschien een kleine kwaliteitsklem, maar als de lading een pijp met een diameter van 6″ is, zal deze op die plaats vrij goed steunen. Als de lading zwaarder is, kunt u gebruik maken van conische stalen pijpsteunen of een volledige Speakman bel hangers, maar het gewicht van de lading die u vasthoudt is aanzienlijk toegenomen. Er bestaat echter een klem die voor een specifieke lading is ontworpen.

Pijpklemmen Een loodgietersklus gaat niet goed als een pijp niet wordt behandeld, en aangezien dit waar is, is er een specifiek gereedschap om dit haalbaar te maken. Sommige van de manieren waarop pijpen bij elkaar worden gehouden zijn door tapen, borgtocht, of kauwen. Aangezien de borgdiameter voor deze methoden zeer klein is, is het aantal tanden per draai en de grootte van de draaiverbinding zeer belangrijk. De kleinste maten zijn 1-1/2″ lang, terwijl de grotere maten 2″ of 3″ lang zijn. Bij het maken geven deze in de praktijk niet altijd de voorziene lange houvast, zodat verschillende idee├źn zijn gebruikt, waaronder ringen, houten blokken, en zelfs schroeven om de gewenste strakheid te bereiken.

Pijpklemmen Een bepaalde draad, een koppelstuk genoemd, wordt gebruikt wanneer koperen slippen nodig zijn voor een buitenverbinding van een 1″ PVC pijp. Hoewel het geen aardklemankers zijn, hebben zij een smalle kop, en kunnen gemakkelijk worden gebruikt om een p dilemma te aarden, waardoor zeer bevredigend werk wordt geleverd. Een andere draad, een aderpijpklem genoemd, wordt voor hetzelfde doel gemaakt.

Er zijn veel verschillende hulpstukken die voor een pijpenklem kunnen worden gebruikt, maar voor metalen pijpen is de platte staaf het meest gebruikelijk. Het is een feit dat de ronde punt de grootste houdkracht heeft. Een ronde staaf zal zeer gemakkelijk buigen met al zijn bochten, en televaren hoe stijf hij zal zijn. Een andere soort is de verstelbare staaf, waarop hij wordt bevestigd aan het voorwerp dat hem hieronder houdt. Deze methode kan barsten wanneer zij wordt uitgeperst. De Aquaduct klem is een recente ontwikkeling, gemaakt van flexibele kunststof.

Lees meer:
Blind klemmstutzen