Wat is mijn huis waard

Helios Needs is trots op zijn huis in Andover, MA. “Ik weet niet hoe mensen aan de getallen komen van wat mijn huis waard is. Ik blijf omhoog kijken tot ik de cijfers op papier kan lezen.” Hoewel hij de waarde van zijn “levenstekens” waardeert, vond hij zijn zoektocht belastend. “Net als het berekenen van de coördinaten om een gehinome te nemen.” Hij begon met de hulp van een leningsofficier met het onderzoek naar de waarde van huizen en blijft dat elke dag doen. “Ik dacht dat ik mijn tijd besteedde aan het onderzoek, wat is het punt?”

Er zijn verschillende sites die woningwaarde calculators aanbieden. U kunt op het internet een gratis woning waarde schatter vinden, evenals de rest van de informatie. Deze sites bieden verschillende manieren om de berekening te doen, afhankelijk van individuele voorkeur. Sommige van de sites bieden zelfs huis waarde schatters die online bankieren functies, zoals bank.com of laving.com te gebruiken. Een leuke bron om te gebruiken voor uw huis waarde behoeften is nzrealty.com. Deze site heeft een gratis online huis waarde schatter tool, evenals een verkoop projecties rekenmachine. Om te vinden een goede online schatter altijd controleren om te zien of ze zijn aangesloten bij de National Association of Realtors (NAR).

Dit is een gratis online database van huizen die te koop staan, maar deze schatters zijn niet gratis omdat ze geen meningen of geschatte waarde bieden.

Vergeet niet dat een taxateur zal kijken naar het onroerend goed en de omliggende buurt. Hoe dichter de vergelijkbare objecten, zoals de dichtstbijzijnde 1,6 km, bij het object liggen, hoe beter. Een goed uitgangspunt voor een taxatie is de meest recente vergelijkbare verkoop in het gebied. Zorg ervoor dat uw vergelijkingspunten recent zijn in de zin dat ze direct vergelijkbare eigenschappen uit dezelfde buurt hebben en niet zijn uitgerekt.

Goed hulpmiddel om te gebruiken om uw huis te vergelijken met was de Vergelijkbare Marktanalyse van woningen verkocht in uw buurt. Dit zal u een ruwe schatting van de comparables die u gebruikt. Dit zou gratis zijn en is beschikbaar op een aantal websites.

Als je kunt, zoek 3-6 vergelijkbare huizen uit je omgeving. Ze kunnen worden van uw belastingen, makelaar, bank, provincie, en dergelijke. Soms is een betaalde dienst zal tonen u een gratis, maar vaak zullen ze uw huis ook zien, maar niet in uw omgeving. Het is veel beter om de gratis vergelijkingsmateriaal te gebruiken om uw analyse te doen. U kunt ook uw woning opzoeken op Zillow of Trulia.

Oké, je bent klaar om je onderzoek te doen! Zoek uit wat de huidige marktomstandigheden zijn en maak een gebied brede beoordeling. De volgende stap is het bezoeken van alle vergelijkingspunten en het bepalen van het verschil tussen de werkelijke waarde van het huis en de geschatte waarde. Als u een beetje meer informatie over het onderwerp huis, alsmede wat voor vergelijkingsmateriaal, krijgen de extra info. U wilt vragen over de vierkante meter, totale vierkante meter, leeftijd, A / C, afgewerkte kelder, en het dak. Vraag naar eventuele toevoegingen en renovaties die waarde aan uw huis zou kunnen hebben toegevoegd. Neem al deze informatie en krijg een gemakkelijk 1/800 postcode, gebied gemiddelde huizenprijs, en een potentiële verkoopprijs. Maak een lijst met extra informatie, zoals het aantal slaapkamers, extra slaapkamers. In uw database zorg ervoor dat u links naar al uw vergelijkingsmateriaal te plaatsen, zodat u de berekening kunt uitvoeren via het internet vanuit huis.

Ten slotte is het tijd om te praten met iemand in de markt. U kunt beginnen met een mentor bij een makelaar, maar ik raad het doen van uw onderzoek op voorhand en duik in met een aantal realistische verwachtingen. Als uw verwachtingen te hoog zijn, is het niet waarschijnlijk dat u de prijs krijgt waarnaar u op zoek bent. Als u meer een gematigde of zelfs een beetje conservatief de kopers zou kunnen hebben een kans om te onderhandelen over een fatsoenlijke prijs en hun winst te verhogen.